Hoe onderhoud ik mijn gazon?

dinsdag 16 april 2019

Hoe onderhoud ik mijn gazon?

Maaien 

Een net gazon, er komt nogal wat bij kijken. Belangrijk is het regelmatig maaien van het gras. Vanaf april is het beste moment om te beginnen met maaien, mits de grassprieten een lengte tussen de 8 en 10 centimeter hebben.

Zodra het gras te kort wordt gemaaid, verkleint u de kans op een mooi vol gazon. Het is dan ook beter om het gras vaker te maaien, met een hoogte van 6 centimeter.

Bij lastig bereikbare plekken of een ongelijke ondergrond is een bosmaaier hét gereedschap, waar een traditionele grasmaaier te kort schiet.

Verticuteren 

Na de vele regenval en beperkte zonuren van de afgelopen wintermaanden zit de bodem zo goed als dicht. Het is nu dan ook het juiste moment om te beginnen met verticuteren. Door met een verticuteermachine over het gazon te gaan, wordt de laag met onkruid en mos verwijderd en de wortels doorgesneden, zodat het onkruid en mos niet gelijk weer terug komen. Het gras kan nu weer gaan groeien!

Afwerken

Nu de kwaliteit van het gras weer op niveau is, kunt u de zijkanten van het grasboord gaan aanpakken. Bespaar vele uren met een schep en gebruik hiervoor een kantensnijder. Een kantensnijder zorgt voor een kaars rechte afwerking van de zijkanten voor een gazon waar uw buurman trots op is!

Terug