Circuit van Drenthe Evenementen B.V.

De TT (Tourist Trophy) Assen is een jaarlijkse motorrace op het Circuit van Drenthe bij Assen, in de Nederlandse provincie Drenthe. Alle Grand Prix klassen komen hier aan bod. Door de inkrimping van het aantal klassen zijn dit thans Moto3, Moto2 en MotoGP. Vroeger maakten 50 cc/80 cc, 125 cc, 250 cc, 350 cc, 500 cc en zijspannen hier deel van uit. Sinds enige jaren wordt de zijspanklasse verreden in een apart kampioenschap, maar maakt het geen deel meer uit van de Grand Prix.

Voorafgaand aan de Dutch TT zijn er enkele trainingsdagen en kwalificatieraces voor goede startposities. In de week voor de racedag wordt in Assen het TT Festival gehouden, waarin verschillende aspecten van de motorsport te zien zijn. Verder is er een kermis en zijn er vier dagen lang muziekconcerten, DJ's en ander vermaak, met onder meer de beroemde TT Nacht voorafgaand aan de racedag.

Business Club Circuit van Drenthe Evenementen B.V.

Wij sponsoren de Business Club van Circuit van Drenthe Evenementen B.V. Initiatiefrijke ondernemers zijn aanwezig bij alle wedstrijden, trainingen en evenementen.