Hoe reinig ik mijn terras?

Wanneer de lentezon weer tevoorschijn komt, ontwaakt ook het terras weer uit een winterslaap. Het maakt niet uit wat voor soort terras je hebt, onder invloed van regen, wind, bladeren en minder zonuren krijgen mos en algen de kans om te groeien en een groene aanslag op je terras achter te laten. De hoogste tijd om je terras eens flink onderhanden te nemen.

Hogedrukreiniger
Een hogedrukreiniger is een makkelijke en milieuvriendelijke manier om je terras te reinigen. Door de kracht van de hogedrukspuit hebben algen en mos geen schijn van kans en is je terras binnen de kortste keren weer helemaal schoon. Doordat er bij een hogedrukreiniger alleen water wordt gebruikt is dit ook een milieuvriendelijke manier om je terras te reinigen.

Warm of koud water
Er zijn warm en koud water hogedrukreinigers te verkrijgen, maar wat heb ik nou nodig? Warm water hogedrukreinigers voegen zeker iets toe aan het reinigingsproces. Echter voor het reinigen van je terras voegt het niet veel toe. Er wordt gebruik gemaakt van een warm water hogedrukreinigers als er vet of olie vlekken op je terras liggen. Een koud water hogedrukreiniger voldoet prima bij het schoonmaken van je terras.

Vermijd deze producten!
Het is verstandig om niet aan de slag te gaan met chloor- of zoutproducten. Er zijn veel artikelen te vinden die het aanbevelen, maar wij raden het af. Het terras wordt er zeker snel schoon van, maar het is schadelijk voor de beplating in je tuin. Ook bestaat de kans dat je tegels gaan verbleken.

Welk product dan wel?
Mocht je toch een product willen gebruiken om je terras mee te reinigen, pak dan gewoon een emmer warm water en wat groene zeep. Gooi de groene zeep in de emmer, gebruik niet te veel groene zeep dit kan namelijk vlekken veroorzaken op je tegels! Gooi de emmer leeg op je terras en verdeel dit met een bezem. Laat het een tijdje intrekken en reinig daarna weer met water.