Start bouw nieuwe duurzame distributiehub in Heerenveen

maandag 29 april 2024

De eerste paal symbolische geslagen door Bedrijfsleider Steigerbouw en aandeelhouder Atze de Boer, samen met zijn kleinzoon Niek.

In Heerenveen aan de Venus 25 verrijst het nieuwe pand met een terreinoppervlakte van 20.000 m2, dat zal gaan dienen als een distributiecentrum voor alle activiteiten rondom Bouwplaatsinrichting. Met het slaan van de eerste paal geeft de organisatie invulling aan haar groeiambities. Duurzame groei staat hierbij centraal. 

Duurzaam bouwen aan de toekomst

Sijperda Verhuur zet zich al vol in voor meer impact, duurzaamheid en vernieuwing. Het nieuwe bedrijfspand is zo duurzaam mogelijk ontworpen, onder andere op het gebied van stroomopwekking en stroomopslag. Ook hemelwater wordt opgevangen voor eigen gebruik. Daarbij wordt het pand volkomen gasloos. Deze duurzame aanpak onderstreept de visie van Sijperda Verhuur op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: zoveel mogelijk aandacht voor duurzaamheid in alles wat wij doen.

Bouwplaatsinrichting

De vraag van onze bouwklanten is aan het veranderen. Door tekort aan het juiste personeel en hoge investeringen, kiezen steeds meer bouwbedrijven ervoor om het inrichten van bouwplaatsen geheel of gedeeltelijk uit te besteden. Met het aanbieden van het specialisme Bouwplaatsinrichting willen we onze dienstverlening verder uitbreiden, die aansluit bij de wensen van onze klanten. Klanten kunnen naar wens onderdelen of de totale bouwplaatsinrichting aan ons uitbesteden. Hierdoor ontstaat er ook steeds meer “ketensamenwerking” met onze afnemers.

Op deze nieuwe hub worden een aantal bestaande bedrijfsonderdelen samengevoegd, zoals Steigerbouw, Bouwliften, Energie- & Klimaatbeheer. Daarnaast zullen er nieuwe activiteiten worden opgezet zoals een compleet nieuw projectenbureau voor het ontwerpen en coördineren van complete bouwplaatsinrichtingen, reiniging en desinfectie van steiger- en verhuurmateriaal ten behoeve van de Industrie.

De keuze voor Heerenveen heeft een belangrijke logistieke reden: de gunstige centrale ligging in het werkgebied van Sijperda Verhuur.

De bouw wordt uitgevoerd door Jorritsma Bouw, een belangrijke partner met wie Sijperda Verhuur al vele jaren succesvol samenwerkt. Naar verwachting zal het nieuwe bedrijfspand begin 2025 gereed zijn.


 Terug