Kaatspartuur Sijperda Verhuur B.V. pakt derde prijs in Wommels

maandag 29 juni 2009
Kaatspartuur Sijperda Verhuur B.V. pakt derde prijs in Wommels

Wommels – Afgelopen zondag werd voor het eerst de wedstrijd bedrijfskaatsen gehouden. Met een sterke opgave waren er maar liefst 26 partuur op de eerste lijst. Ook Sijperda Verhuur had zich voor deze wedstrijd opgegeven en kwam met een verassend partuur op de proppen. Atze de Boer, Albert Jan Joustra en Sybe Klaas Kappa mochten voor de eer strijden. De eerste partij kwamen ze het stugge damespartuur van het dielshus tegen. De dames verweerden zich kranig maar moesten met 3-5 2-6 toch het onderspit delven.

Op de tweede lijst kwamen de heren nauwelijks in moeilijkheden tegen het tweede partuur van excellent accountants. Deze werden met 2-5 0-6 uit de wedstrijd geslagen.

De derde omloop werd lastiger. Aangezien Sijperda Verhuur tegen het favorieten partuur van (ex) hoofdklasse en pc winnaar Johannes Dijkstra moest aantreden. Zeker verassend en door hun constante spel zonder fouten werd de underdog van de partij wel de latere winnaar. Met 4-5 2-6 Sloeg Johannes Dijkstra zelf de kaats niet voorbij en won het partuur van Sijperda Verhuur.

Sijperda Verhuur vond hun Waterloo pas in de vierde omloop tegen het beresterke partuur van de Jimbar, met de twee topkaatsers Redmar Strikwerda, en Remco Brouwer in hun gelederen. Met 5-1 6-4 was Sijperda eigenlijk geen partij tegen de latere winnaar van de dag.

Met deze prestatie gingen de heren wel met de Derde prijs naar huis. Een geslaagde, warme dag welke volgend jaar de 4e zondag van juni weer zeker een spektakel zal worden.

Terug