Luchtverdringingsslangen & luchtuitblaasslangen

dinsdag 24 oktober 2017

Al gedurende meer dan tien jaar maakt Sijperda Klimaatbeheer, voorheen Wardenaar B.V., gebruik van zogenaamde luchtverdringingsslangen voor het inblazen van warme lucht in ruimtes, zoals tenten, feesthallen en sinds kort ook tribunes.

De grote voordelen hiervan zijn een effectievere verdeling over de te verwarmen oppervlakte en tot 30% energie besparing. Door het gerichter uitblazen van de warme lucht kan er een werking gecreëerd worden, vergelijkbaar met een luchtgordijn en als zodanig bijvoorbeeld een tribune verwarmd worden naast een onverwarmde ruimte (bijvoorbeeld een paardenbak). Dit effect kon vroeger alleen bereikt worden met een veel arbeidsintensievere installatie van infraroodstralingsverwarming op propaan of aardgas. Elektrische straling is natuurlijk ook mogelijk maar geeft weer problemen bij de stroomvoorziening en de beperkte ophanghoogte.

De voordelen van dit systeem zijn dus duidelijk; betere en gerichtere verdeling én daar bovenop energiebesparing tot 30%!

Na het uitproberen van diverse fabricaten hebben wij gekozen voor een modulair systeem van Crossflow, dit systeem is makkelijk te koppelen en voor diverse van onze indirect gestookte heaters op maat te monteren. Wij praten dus over een maatoplossing voor uw verhuurproject.

De meerkosten die een dergelijke opstelling met zich mee brengt verdienen zich terug in een beter en gelijkmatiger klimaat met besparing op de stookkosten.

Terug