Onbemande verhuur: Primeur met pay-per-use model

woensdag 30 september 2020

Onbemande verhuur: Primeur voor Sijperda Verhuur met pay-per-use model

In het kort:

  • Sijperda Verhuur introduceert nieuw business-model verhuur van gereedschap en bouwmachines.    
  • Gereedschap en bouwmachines 24/7 beschikbaar met onbemande verhuur.
  • Technologie berekent daadwerkelijke gebruik gereedschap en bouwmachines.
  • Kosten worden automatisch afgerekend, zonder tussenkomst van personen.


Amsterdam, 30 september 2020 - Alleen per dag huren van gereedschap en bouwmachines is verleden tijd als het aan het Nederlandse Sijperda Verhuur ligt. Samen met fintech startup FINN en Key2Asset introduceren zij pay-per-use; een nieuw business-model voor het huren en verhuren van materiaal. Sijperda is de grootste (zakelijke)verhuurder van bouwmachines en gereedschap in het Noorden van Nederland. Huurders van het bedrijf kunnen nu ook 24/7 via lockers gereedschap en bouwmachines ophalen en inleveren. Technologie in het gereedschap en de lockers berekent het daadwerkelijke gebruik en kosten worden automatisch afgerekend, zonder tussenkomst van personen.

Betalen voor gebruik

Service en kwaliteit staan hoog in het vaandel van Sijperda Verhuur. Door de samenwerking met FINN en Key2Asset is het bedrijf nu in staat een tweede manier van verhuur te introduceren voor klanten die daar behoefte aan hebben. Waar gereedschap meestal per dag gehuurd wordt, kan dat nu ook aan de hand van daadwerkelijk gebruik. Daarnaast verwachten de drie partijen dat het aantal contactmomenten tussen mensen met de nieuwe dienst tot het minimum beperkt .

André Buwalda, Financieel Manager Sijperda Verhuur: “We zijn al 30 jaar lang dé verhuurder voor particulieren en bedrijven in het Noorden van Nederland. En met deze innovatieve stap hopen we nog meer mensen gebruik te kunnen laten maken van ons aanbod. Met dit pay-per-use model zijn we sneller, flexibeler en vooralsnog ook nog eens de enige in de markt die dit aanbiedt. Een uitgelezen kans.”


Hoe het werkt

Door middel van een speciaal lockersysteem kan de huurder op elk moment bij Sijperda Verhuur terecht. Een speciale app die is gebouwd door Key2Asset, communiceert met de locker en die registreert de starttijd van de verhuur. Vervolgens schakelt de app met FINN, een fintech startup van ING, op het moment van retourneren. Deze schakeling zorgt ervoor dat er een autonome betaling plaatsvindt.

--> : https://www.sijperdaverhuur.nl/24-7-huren-sneek

Arlette van Warmerdam, product lead bij FINN: “Klanten laten betalen voor hun daadwerkelijke gebruik, is wat ons betreft een geweldige manier om te innoveren in deze branche. Wij verwachten dat pay-per-use afrekenmodellen een enorme impact zullen hebben op veel type bedrijven en de hele financiële sector. Betalen voor gebruik is een geweldige manier om concurrentievoordeel te behalen, zoals deze samenwerking laat zien.”

John Versmissen, CEO Giant Leap Technologies en oprichter Key2Asset: “Al ruim 15 jaar ontwikkelen wij slimme oplossingen voor bedrijven die inzicht en controle willen hebben over hun assets. In deze samenwerking laten we de brede inzetbaarheid van ons Key2Asset hardware en platform zien. Van een toegangsbeheersysteem en gebruikers-app tot een dashboard en koppeling met FINN aan toe - we doen als system integrator vaak het hele traject en blijven vervolgens deze dienst verlenen. Dat onderscheidt ons van anderen."

Terug