Waarom een indirect gestookte heaters diesel?

woensdag 13 december 2017

Dit is een telkens terugkerende vraag bij Sijperda Klimaatbeheer. Het antwoord is eigenlijk eenvoudig, maar heeft meerdere lagen:

  • Er komen géén voor mens en dier gevaarlijke afvoergassen in de te verwarmen ruimte(s), zoals bijvoorbeeld wel het geval is met de overbekende Val 6 straler. Ook de grote hoeveelheid vocht die vrijkomt bij verbranden van olie (of gas) blijft buiten!
  • Door aanvoer van verwarmde buitenlucht blijft het binnenklimaat aangenaam en gezond. 
  • Verwarmde lucht wordt beter verdeeld over de ruimte door de grote ventilatorcapaciteit (eventueel met inzet van extra ventilatoren).
  • De aanvoer van lucht zorgt tevens voor een kleine overdruk in de ruimte(s), waardoor tochtverschijnselen onderdrukt worden. Het is hierbij belangrijk te overleggen met Sijperda Klimaatbeheer voor toepassing van het juiste type indirect gestookte heater.
  • Uiteraard is het mogelijk om (een deel van) de aangezogen te verwarmen lucht te recirculeren. Dit zorgt voor een aanzienlijke brandstof besparing. Ook hier is een goed overleg/advies noodzakelijk.

Bij het drogen van een gebouw gaat dit veel sneller met relatief droge verwarmde buitenlucht. Door natuurlijke ventilatie verdwijnt het vocht als sneeuw voor de zon. U begrijpt het al; Met een goed advies, verwarmd u beter, veiliger en comfortabeler, droogt u sneller én bespaart u ook nog op dure brandstof!

Klik hier voor advies of een prijsaanvraag of neem telefonisch contact met ons op.

0224 - 212448

Terug